Pavlova leivokset (gluteeniton)

Pavlova on marenkia, jolla on pehmeä, vaahtokarkkimainen sisus. Nämä pavlova leivokset ovat näyttäviä, mutta helppoja valmistaa. Vinkki: marenki kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, jotta se saa tarpeeksi aikaa tekeytyä.

Määrä: Noin 20 leivosta, koosta riippuen.

Säilyvyys: Marenki säilyy ilman päällystä ilmatiiviissä rasiassa, huoneen lämmössä pari viikkoa. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneen lämmössä.

Ainekset:

Marenki:
3 isoa kananmunan valkuaista
2 dl hienoa kidesokeria
1 tl maissijauhoa
1/2 tl valkoviinietikkaa

Päällys oman maun mukaan:
noin 4 dl kermaa vaahdotettuna
tuoreita marjoja

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Laita vettä kiehumaan kattilaan.
3. Laita marengin ainekset teräksiseen kulhoon ja siirrä kulho kattilan päälle vesihauteeseen.
4. Vatkaa massaa niin kauan, että sokerikiteet ovat sulaneet.
5. Ota sitten kulho pois kattilan päältä ja vatkaa massa kovaksi vaahdoksi.
6. Laita massa pursotinpussiin ja pursota massasta pellille pieniä kuppeja.
7. Alenna uunin lämpötilaa 90 asteeseen ja paista marenkeja noin 2-3 tuntia kunnes marengit eivät enää tunnu tahmeilta ja ovat kevyitä.
8. Nosta valmiit marengit ritillälle viilenemään.
9. Päällystä ja koristele leivokset haluamallasi tavalla.

 

Jätä kommentti