Helpot pikkuleivät (kananmunaton)

Nämä vain neljän aineksen pikkuleivät on helppo valmistaa – taikinan saa nopeasti tehtyä tehosekoittimessa ja sitä on helppo käsitellä. Perunajauho tekee pikkuleivistä ihanan mureita. Kuvan pikkuleipiin on lisätty suklaarouhetta, mutta taikinasta voi valmistaa monenlaisia pikkuleipiä. Ohje on Laila Lindholmin kirjasta Pala kakkua.

Määrä: noin 50 pikkuleipää, koosta riippuen.

Säilyvyys: Pikkuleivät säilyvät ilmatiiviissa rasiassa noin pari viikkoa. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneen lämmössä.

Ainekset:

Taikina:
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 dl tomusokeria
300 g kylmää voita kuutioina
tarvittaessa 1/2 – 1 rkl vettä

Halutessa lisukkeet oman maun mukaan, esimerkiksi:
– hilloa tai marmeladia
– suklaata ruohittuna
– pähkinärouhetta
– kanelia ja sokeria

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Laita jauhot, sokeri ja kuutioitu kylmä voi tehosekoittimeen. Soseuta ´pulse´ toiminnolla kunnes taikina pysyy hyvin koossa ja saat muovattua siitä pallon. Voit tarvittaessa lisätä tilkan vettä. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa taikinan käsin.
3. Mausta haluamallasi tavalla – suklaa- ja/tai pähkinäruohe tms. sekoitetaan taikinaan ennen muovaamista. Hillo/marmeladi lisätään pikkuleipien päälle ennen paistoa.
4. Laita taikina jääkaappiin (n. 30 minuutiksi) jos taikina on liian pehmeää. Muovaa taikinasta pieniä palloja ja litistä varovasti. Aseta pikkuleivät pellille.
5. Paista pikkuleipiä noin 10 minuuttia kunnes ne alkavat juuri ja juuri samaan väriä.
6. Nosta valmiit pikkuleivät ritilälle jäähtymään.

Jätä kommentti