Rahka-mustikkapiirakka (kananmunaton)

munaton mustikkapiirakka

Suklaa on ehdoton suosikkimakuni, mutta mustikka on suosikkimarjani leivonnaisissa. Tämä piirakka toimii erittäin hyvin ilman kananmunaa. Piirakka on mustikkainen ja pohja pehmeä. Pohjaa kannattaa hieman esipaistaa, jotta se ei jää raa’aksi. Piirakkapohja sopii hyvin myös muiden marja- tai hedelmäpiirakoiden pohjaksi, rahkalla tai ilman.

Määrä: yksi piirakka noin 28 cm piirakkavuokaan.
Säilyvyys: piirakka säilyy jääkaapissa noin 4-5 päivää. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl jogurttia
150 g sulaa voita

Päällys:
noin 300 – 500 g mustikoita
halutessa noin 300 – 400 g rahkaa
sokeria maun mukaan (laitoin noin 6 rkl)
noin 1 1/2 rkl perunajauhoja jos et laita rahkaa

Ohje:

Pohja:
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Sekoita kaikki pohjan aineet kulhossa nopeasti lusikalla taikinaksi.
3. Levitä taikina lastalla ja käsin piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
4. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Levitä taikina takaisin reunoille lastalla ja painele pohja matalaksi.

Päällys:
5. Sekoita täytteen ainekset sekaisin ja levitä pohjan päälle.
6. Paista noin 30-40 minuuttia kunnes piirakka on kypsä.

2 thoughts on “Rahka-mustikkapiirakka (kananmunaton)

    • Hei Anna, piirakan voi toki pakastaa, mutta koostumus hieman kärsii. Yksi vaihtoehto on pakastaa esipaistettu pohja – täyte on nopea tehdä.

Jätä kommentti