Banaani-taatelikakku (sokeriton)

taatelibanaanikakku

Banaani-taatelikakkuni on makea, kostea ja kuohkea – ei uskoisi, että siinä ei ole lainkaan sokeria tai voita! Kakku maistuu banaanilta ja kanelilta. Voisin syödä banaanikakkua vaikka joka päivä ja halusinkin kehittää terveellisemmän version, jota voi syödä ilman omantunnontuskia. Olen jo pidempään miettinyt ja testaillut miten korvata valkoinen sokeri leivonnassa ja vaikka kypsä banaani on makea, se ei ole mielestäni tarpeeksi täysin korvaamaan sokeria. Taateli on minusta hyvä ratkaisu. Taateli on minulle aika uusi tuttavuus aiemmista ennakkoluuloistani johtuen, mutta nyt olen vakuuttunut ja mielestäni sitä voisi hyödyntää paljon enemmänkin leivonnaisten makeuttamisessa. Otan mielelläni vinkkejä ja ideoita vastaan.

Määrä: 1 kakku pieneen leipävuokaan (22 x 11 cm).
Säilyvyys: Säilyy huoneen lämmössä noin viikon. Sopii pakastettavaksi. Sulata mikrossa tai huoneen lämmössä.

Ainekset:

Taikina:
150 g kivettömiä taateleita
1 dl vettä
120 g spelttijauhoja (käytin 80 g ydinspelttijauhoja ja 40 g täysjyväspelttijauhoja)
10 g vehnäleseitä
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
3/4 tl suolaa
80 g pekaanipähkinöitä pilkottuna
2 isoa kananmunaa
3 rkl rypsiöljyä
3 keskikokoista kypsää banaania (huom! banaanit voi kypsyttää paistamalla niitä 150 asteisessa uunissa kunnes ne ovat mustia, noin 15-25 min)

Ohje:

Taikina:
1. Pilko taatelit ja laita ne veden kanssa kattilaan. Kiehauta hetki ja soseuta. Jäähdytä sose ennen käyttöä.
2. Laita uuni lämpiämään 165 asteeseen.
3. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla.
4. Sekoita kuivat aineet ja pähkinärouhe keskenään.
5. Sekoita kananmunat ja öljy.
6. Soseuta banaanit ja lisää kananmuna-öljy seokseen.
7. Sekoita taatelisose kosteaan taikinaan.
8. Yhdistä kuiva ja kostea taikina, sekoita tasaiseksi taikinaksi lusikalla, mutta älä vatkaa.
9. Kaada vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuuassa.

Viitteelliset ravintoarvot / 100 g*
kcal 199
hiilihydraatti (g) 29,31
rasva (g) 5,98
proteiini (g) 4,56

* Ei sisällä pekaanipähkinää.

 

4 thoughts on “Banaani-taatelikakku (sokeriton)

  1. Hirmu herkuttelija ilmottautuu! Tykkään herkutella joka päivä ja siksipä on pitänyt kehittää tapoja herkutella järkevämmin. Käytän taatelia paljon makeuttajana sekä myöskin banaania. Jos kiinnostaa niin käy kurkkimassa blogiani. Erityisesti kategoria ’Sokerittomat herkut’ saattaisi sinua kiinnostaa.

    • Kiitos vinkistä Veikeä Verso – blogissasi on mielenkiintoisia luontaisesti makeutettuja ohjeita! Täytyy jatkaa taateli kokeiluja.

  2. Päivitysilmoitus: Suklainen banaani-taatelikakku (sokeriton) | Sweet Cheats Project

  3. Päivitysilmoitus: 6 tapaa käyttää ylikypsät banaanit | Sweet Cheats Project

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s