Suklaarullat torttutaikinasta

suklaarulla

Näin loppiaisen kunniaksi halusin julkaista helpon ja herkullisen tavan käyttää ylijäämä torttutaikina ja joulusuklaat – tosin nämä suklaarullat sopivat mihin vuodenaikaan tahansa. Suklaarullat ovat mielestäni hyvä korvike suklaa croisantteille esim. aamupalalla.

Määrä: 6 kpl.

Säilyvyys: Suklaarullat ovat parhaimmillaan tuoreina, suoraan uunista. Ne säilyvät kuitenkin muutaman päivän ilmatiiviissä rasiassa. Sopii pakastettavaksi. Sulata mikrossa tai huoneenlämmössä.

Ainekset:

3 pientä (torttu) levyä valmista lehti- tai voitaikinaa
150 g levysuklaata
halutessa kananmunaa voiteluun
halutessa tomusokeria tai kaakaojauhetta koristeluun

Ohje:

  1. Ota torttutaikina sulamaan.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  3. Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahteen osaan ja kaulitse palat ohuiksi neliöiksi. Neliön tulee olla suurempi kuin suklaarivin pituus.
  4. Laita rivi suklaata (25 g) taikinapalan toiseen reunaan. Käännä taikinan reunat sisään suklaan päälle ja rullaa taikina tiiviisti suklaan ympärille niin että suklaa on kokonaan taikinan sisällä. Laita taikinan reunakohta alaspäin jotta rulla pysyy koossa paistettaessa. Voitele vedellä tai halutessa kananmunalla.
  5. Paista suklaarullia noin 10 minuuttia.
  6. Koristele halutessa tomusokerilla tai kaakaojauheella ja nauti mielellään vielä samana päivänä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s