Suklainen banaani-taatelikakku (sokeriton)

suklaabanaani

Sokeriton banaani-taatelikakkuni on ollut blogini ylivoimaisesti suosituin ohje ja yksi omista suosikeistani, sillä kakku ei ole vain erittäin herkullinen, mutta se on myös terveellinen – ei uskoisi, että siinä ei ole lainkaan sokeria tai voita! Tätä ohjetta hyödyntäen olen kehittänyt suklaisen version. Huom. taikinaan ei ole lisätty sokeria, mutta suklaassa sitä voi olla – jos haluat täysin sokerittoman kakun käytä sokeritonta suklaata. Huom. mitä kypsempiä banaaneja käytät, sitä makeampi kakku.

Määrä: 1 kakku pieneen leipävuokaan (22 x 11 cm).
Säilyvyys: Säilyy huoneen lämmössä noin viikon. Sopii pakastettavaksi. Sulata mikrossa tai huoneen lämmössä.

Ainekset:

Taikina:
150 g kivettömiä taateleita
1 dl vettä
110 g täysjyväspelttijauhoja
20 g kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
halutessa 80 g hienonnettuja mantelilastuja tai mantelirouhetta
100 g rouhittua tummaa suklaata
2 isoa kananmunaa
3 rkl rypsiöljyä
3 keskikokoista kypsää banaania (huom! banaanit voi kypsyttää paistamalla niitä 150 asteisessa uunissa kunnes ne ovat mustia, noin 15-25 min)

Ohje:

Taikina:
1. Pilko taatelit ja laita ne veden kanssa kattilaan. Kiehauta hetki ja soseuta. Jäähdytä sose ennen käyttöä.
2. Laita uuni lämpiämään 165 asteeseen.
3. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla.
4. Sekoita kuivat aineet, mantelilastut ja suklaarouhe keskenään.
5. Sekoita kananmunat ja öljy.
6. Soseuta banaanit ja lisää kananmuna-öljy seokseen.
7. Sekoita taatelisose kosteaan taikinaan.
8. Yhdistä kuiva ja kostea taikina, sekoita tasaiseksi taikinaksi lusikalla, mutta älä vatkaa.
9. Kaada vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuuassa.

Mainokset

2 thoughts on “Suklainen banaani-taatelikakku (sokeriton)

  1. Tein tätä perjantaiksi töihin kahvihetkeen, ja voi että oli ihanaa! Todella maukas ja ihanan kostea ”kuivakakuksi”. Eipä jäänyt paljon kotiin vietävää kakusta 😉 Tätä teen varmasti jatkossakin, kiitos hyvästä reseptistä!

    • Ihana kuulla että kakku onnistui ja maistui – tämä on myös yksi omista lemppareistani ja kaikkein parasta on että sitä voi syödä ilman erityisiä tunnontuskia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s