Bebe leivokset

bebe leivos

Bebe leivokset ovat olleet lempileivonnaisiani jo lapsesta saakka – aika omituista, sillä niissä ei ole yhtään suklaata? Jokin kuitenkin tämän hienostuneen leivoksen ulkonäössä ja murotaikinan, vaniljakreemin ja sokerikuorrutteen yhdistelmässä valloittaa. Leivos on monivaiheinen valmistaa, mutta kaiken sen vaivan arvoista. Vinkki: murotaikinapohjia voi tehdä ison määrän valmiiksi pakkaseen. Niistä saa nopeasti näyttäviä leivoksi täyttämällä esim. suklaaganachella tai kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Määrä: noin 20 kpl koosta riippuen.
Säilyvyys: Leivokset säilyvät jääkaapissa 2-3 päivää. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Murotaikinapohja:
300 g vehnäjauhoja
150 g tomusokeria
150 g kylmää voita kuutioituna
1 iso kananmuna kevyesti vatkattuna
noin 4 rkl kylmää vettä, tarpeen mukaan

Vaniljakiisseli:
2 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 vaniljatangon siemenet (leikkaa tanko pituussuunnassa halki ja kaavi siemenet terävällä veitsenkärjellä)

Lisäksi:
100g pehmeää voita
halutessa hilloa

Kuorrutus:
noin 2 dl tomusokeria
noin 1 kananmunanvalkuainen tai vettä
halutessa tippa karamelliväriä
halutessa nonpadellejä tms. koristeita

Ohje:

Vaniljakiisseli (valmista mielellään edellisenä päivänä):
1. Mittaa kiisselin ainekset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se on paksua ja pulpahtaa pari kertaa. Tarkasta kiisselin makeus ja lisää sokeria tarpeen mukaan. Kaada seos toiseen astiaan ja peitä kiisselin pinta muovikelmulla (muovikelmu estää kalvon muodostumisen kiisselin päälle). Anna jäähtyä ensin huoneen lämmössä ja sitten jääkaapissa.

Pohjat:
2. Sekoita jauhot ja sokeri. Lisää puolet voista. Sekoita taikina käsin, mutta nopeasti, että voi ei sula liikaa. Hiero taikinaa niin että kuivat aineet ja voi sekoittuvat. Lisää loppu voi. Jatka sekoittamista kunnes taikinan koostumus muistuttaa leivänmuruja.
3. Tee taikinan keskelle kolo ja lisää muna ja noin puolet vedestä. Sekoita taikinaa kunnes se on tasaista ja saat muodostettua siitä pallon, lisää vettä tarvittaessa. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi.
4. Kaulitse taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta ympyrän muotoisella muotilla paloja. Painele palat muotteihin. Siirrä jääkaappiin vielä 10 minuutiksi.
5. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita tyhjiin pohjiin foliota ja paistokuulia (tai kuivia herneitä/papuja) ja paista pohjia noin 10 minuuttia. Poista folio ja kuulat ja paista pohjia vielä noin 10 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä.

Täyttö ja kuorrutus:
6. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja sekoita siihen varovasti jäähtynyt vaniljakiisseli.
7. Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen hilloa.
8. Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua – muuten se valuu pois leivoksen päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti, lusikan pohjalla levittäen.
9. Koristele haluamallasi tavalla.

 

Tekstiä päivitetty 24.7.2014; 29.7.2014

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s