Mokkapalakeksit (kananmunaton)

Mokkapaloissa parasta on tietysti kuorrute – siitä sain idean näihin söpöihin mokkapalakekseihin. Pohjana on rapea ja voimakkaan suklainen keksi. Mahdollisimman paljon kuorrutetta keksin päälle saa pursottamalla. Vinkki: tällä ohjeella voit myös tehdä mokkapalatäytekeksejä!

Määrä: Noin 30 keksiä (muotin koosta riippuen).

Säilyvyys: Parhaimmillaan samana päivänä, säilyy 2-3 päivää jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Keksitaikina (täytekeksit: tee tuplasti keksitaikinaa):
100 g pehmeää voita
100 g sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
220 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
30 g kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)

Kuorrute (reilu annos – riittää hyvin myös leipurille):
400 g tomusokeria
n. 50 g sulaa voita
n. 1/2 dl vahvaa kahvia
4 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
nonparellejä tms.

Ohje:

Keksitaikina:
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa sekaan siirappi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.
4. Kaulitse taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla ympyröitä.
5. Paista keksejä noin 8-12 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kuorrute:
6. Laita kuivat aineet kulhoon.
7. Lisää sulaa voita ja kahvia vuorotellen kunnes kuorrute on tasaista ja levitettävää. Huom. kuorruta keksit heti, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti.
8. Pursota/levitä kuorrute keksien päälle haluamallasi tavalla. Koristele nonparelleillä.
9. Anna kuorrutteen jähmettyä huoneen lämmössä.

Jätä kommentti