Suklaamukikakku (kananmunaton)

Mukikakku on yhden hengen nopea jälkiruoka, joka valmistetaan mikrossa – aikaa kakun tekoon menee vain pari minuuttia! Huom. Eri mikrot ovat eri tehoisia eli oman mikron paistoaika täytyy löytää itse. Kannattaa paistaa ensimmäisellä kerralla kakkua noin puoli minuuttia kerrallaan kunnes saavutat haluamasi kypsyysasteen.

Määrä: 1 pieni mukikakku 1 hengelle.

Säilyvyys: Mukikakku on parasta heti syötynä.

Ainekset:

Taikina:
1 1/2 rkl spelttijauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria tai vaniljasokeria
1/4 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
1 rkl rypsiöljyä
halutessa 1 rkl pähkinä- tai mantelirouhetta

Lisäksi:
halutessa n. 2 palaa suklaata

Ohje:

1. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi massaksi.
2. Kaavi taikina n. 2 1/2 – 3 dl suuruiseen mukiin tai muuhun vastaavaan mikroa kestävään astiaan.
3. Työnnä suklaapalat taikinan keskelle.
4. Paista mikrossa täydellä teholla kunnes kakku on valmis. Kakun tulee jäädä hieman kosteaksi. Meidän 700 w mikrossa paistoaika on noin 1 minuutti.
5. Tarjoa halutessa esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera – ja syö heti!

Jätä kommentti