Cookies’n cream leivokset mascarponesta

Tämä täyteläinen mascarponesta ja kermasta tehty juustokakku syntyy helposti ilman uunia. Kakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä – siten täyte ehtii hyytyä hyvin. Ohjeesta saa helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia täytekeksejä.

Määrä: Noin 25-30 palaa tai 1 iso kakku.

Säilyvyys: Nämä leivokset ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin viikon. Sopii pakastettavaksi, tosin koostumus ja ulkonäkö hieman kärsii. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Pohja:
264 g (2 pakettia) oreo keksejä – tai vastaavia
70 g voita

Täyte:
500 g mascarponea
5 dl kermaa
3/4 dl tomusokeria
1/4 tl jauhettua vaniljaa
4 liivatelehteä
264 g (2 pakettia) oreo keksejä – tai vastaavia – voit halutessa säästää muutaman täytteen kekseistä koristeeksi

Koristelu oman maun mukaan:
esim. Oreoita, mini oreoita, suklaa lastuja

Ohje:

Pohja:
1. Vuoraa noin 35 x 35 cm vuoka leivinpaperilla ja reunakalvoilla (tai muovikelmulla). Itse käytin säädettävää reunavuokaa, jonka laitoin leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
2. Sulata voi.
3. Laita keksit tehosekoittimeen ja hienonna ne pieneksi muruksi.
4. Sekoita voi keksimuruun ja painele massa tiiviisti vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.

Täyte:
6. Rouhi täytteen keksit veitsellä karkeaksi murskaksi.
7. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen – noin 5 minuutiksi.
8. Vatkaa mascarpone, kerma ja tomusokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita vielä vanilja massaan.
9. Kiehauta tilkka vettä. Purista vesi liivatteista ja sekoita ne kuumaan veteen niin että liivatteet sulavat kokonaan. Kaada liivateseos ohuena vanana juusto-kerma massaan, koko ajan vatkaten.
10. Lisää lopuksi keksin murut ja sekoita massa tasaiseksi.
11. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakkupohja jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, tai yön yli.

Koristelu:
12. Leikkaa kakkulevy terävällä veitsellä neliöiksi. Kakkumassa on aika tahmeaa joten parhaan leikkuujäljen saa jos pyyhkii veitsen jokaisen viillon jälkeen.
13. Koristele haluamallasi tavalla. Tässä koristeena on käytetty 1/4 oreota.

Jätä kommentti