Suklaakääretorttu (gluteeniton)

Kääretorttu on helppo ja nopea valmistaa ja muuntautuu moneksi. Tässä kääretortussa on suklainen, gluteeniton pohja ja täytteenä suklaamoussea. Suklaamousse on helppo tehdä itse – tarvitset vain kermaa ja suklaata!

Määrä: Yksi kääretorttu sopivasti noin 10 hengelle.
Säilyvyys: Kääretorttu on parhaimmillaan samana päivänä, mutta säilyy jääkaapissa pari päivää. Sopii pakastettavaksi, tosin koostumus ja ulkonäkö hieman kärsii. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Pohja:
4 isoa kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
1/2 dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 dl kermaa
200 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)

Koristeeksi:
noin 3 dl kermaa
koristeita oman mielen mukaan

Ohje:

Pohja:
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla väriltään luonnonvalkoista.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Kääntele jauhot taikinaan varovasti puulusikalla.
4. Kaada taikina varovasti uunipellille ja tasoita pinta. Paista pohjaa noin 6-8 minuuttia kunnes se on kuohkea.
5. Kumoa pohja heti puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja irroita leivinpaperi varovasti. Rullaa pohja varovasti leveyssuunnassa rullalle pyyhkeen kanssa. Anna jäähtyä.

Valmista moussetäyte:
6. Rouhi ja sulata suklaa.
7. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi.
8. Laita noin 1/3 kermavaahdosta sulan suklaan sekaan. Sekoita kermavaahto ja suklaa esim. isolla lusikalla tasaiseksi massaksi. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

Täyttö:
9. Avaa pohja. Levitä suklaamousse tasaisesti pohjan päälle.
10. Kääri pohja varovasti ja tiiviille rullalle pyyhettä apuna käyttäen.
11. Laita kääretorttu vähintään tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
12. Leikkaa päädyt pois ja koristele haluamallasi tavalla.

Jätä kommentti