Vaniljasuukot

 

Suklaasuukkoja on helppo tehdä myös itse – suukkojen sisus on marenkia. Vinkki: suukot voi maustaa eri tavoin esim. käyttämällä makutomusokeria tai vaikka pikakahvijauheella. Tämä ohje on Hellapoliisin blogista – alkuperäinen ohje löytyy tästä.


Määrä: Noin 20 kpl.

Säilyvyys: Suukot säilyvät pari päivää jääkaapissa. Ne voi myös pakastaa, mutta koostumus saattaa kärsiä. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Ohuita keksejä – noin 20 kpl

Marenki:
3 ison kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
noin 200 g tummaa suklaata

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon lusikallinen kerrallaan, koko ajan täydellä teholla vatkaten.
4. Laita keksit pellille ja pursota marenkia keoksi keksien päälle.
5. Paista suukkoja noin 8 minuuttia kunnes niille on muodostunut kuori ja ne ovat juuri saamassa väriä. Nosta suukot ritilälle jäähtymään.
6. Rouhi ja sulata suklaa.
7. Kuorruta suukot joko dippaamalla tai valuttamalla suklaata lusikalla suukkojen päälle.
8. Laita suukot jääkaappiin tekeytymään – suukot ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Jätä kommentti