Tummasuklaa-hasselpähkinä tryffelit

Tryffelit ovat suklaasta ja kermasta tehtyjä pehmeitä, täyteläisiä makeisia, jotka joko kieritellään kaakaojauhossa tai pähkinärouheessa – tai kuorrutetaan suklaalla. Tryffelit voi maustaa oman maun mukaan – tässä ohjeessa olen käyttänyt 70% tummaa suklaata ja hasselpähkinää.
Määrä: Noin 40 kpl, koosta riippuen.

Säilyvyys: Tryffelit säilyvät pari viikkoa jääkaapissa. Tryffelit voi myös pakastaa. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

200 g tummaa suklaata (käytin Marabou premium 70%)
1 1/2 dl kermaa
25 g voita

Kuorrutukseen noin 100 g hasselpähkinärouhetta

Ohje:

1. Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe ja kuutioitu voi kuumuutta kestävään astiaan.
2. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen joukkoon.
3. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
4. Anna massan jäähtyä kylmäksi, ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.
5. Kaada hasselpähkinärouhe lautaselle.
6. Ota massasta lusikalla nokareita. Pyörittele käsin palloiksi ja kierritä hasselpähkinärouheessa.
7. Laita tryffelit lautasella tai pellillä jääkaappiin jähmettymään.
8. Säilytä tryffelit jääkaapissa tai pakastimessa.

Jätä kommentti