Suklaakeksit (chocolate crinkle biscuits)

Näillä vahvasti suklaisilla kekseillä on rapea ulkokuori ja pehmeä sisus. Lohkeileva kuori saadaan aikaan kierittämällä keksejä tomusokerissa ennen paistoa. Vinkki: vielä suklaisemman version saat vaihtamalla tomusokerin kaakaojauheeseen. Ohje on muokattu BBC goodfoodin ohjeesta. Alkuperäinen ohje löytyy tästä.

Määrä: Noin 40-50 kpl koosta riippuen.

Säilyvyys: Pikkuleivät säilyvät pari viikkoa ilmatiiviissä rasiassa huoneen lämmössä. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneen lämmössä.

Ainekset:

Taikina:
200 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)
125 g huoneenlämpöistä voita
200 g fariinisokeria
2 kananmunaa
150 g vehnäjauhoja
60 g kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)
2 tl leivinjauhetta

Lisäksi noin 1 dl tomusokeria – vaihtoehtoisesti voit käyttää kaakaojauhetta

Ohje:

1. Rouhi ja sulata suklaa.
2. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe erillisessä kulhossa.
3. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.
4. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten.
5. Lisää suklaa ja jauhot taikinaan, koko ajan vatkaten pienellä teholla. Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin tunniksi.
6. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
7. Laita tomusokeri lautaselle. Muovaa takinasta pieniä palloja ja kieritä pallot tomusokerissa. Laita pallot pellille.
8. Paista keksejä noin 12-15 minuuttia ja siirrä ritilälle jäähtymään.

Jätä kommentti