Suklaamoussekakku

Idea tästä kakusta syntyi eräänä talvisena aamuna kun olin kävelemässä töihin ja mietin mitä voisin tehdä ylijäämä leivontasuklaasta. Halusin tehdä jotain nopeaa ja helppoa, johon siis voisin käyttää mahdollisimman paljon suklaata (siten minun ei itse tarvitsisi syödä kaikkea sitä suklaata). Tässä viiden ainesosan kakussa on  digestive kekseistä tehty pohja, täytteenä vaniljalla maustettua, suklaasta ja kermasta tehtyä moussea ja päällä vielä suklaa-voi kuorrutus. Kakun tekoon et tarvitse uunia.

Määrä: 1 kakku noin 20 cm vuokaan, sopivasti noin 10 hengelle.
Säilyvyys: Kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Pohja:
Noin 175 g digestive keksejä
Noin 80 g suklaata tai 50 g voita

Täyte:
400 g tummaa suklaata
6 dl kermaa
1 tl jauhettua vaniljaa

Päällys:
120 g tummaa suklaata
Noin 30 g suolattua voita

Lisäksi koristeeksi suklaalastuja tms.

Ohje:

  1. Vuoraa noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla – itse leikkaan ympyrän pohjaan ja kaksi suikaletta sivuille.
  2. Murenna keksit esim. tehosekoittimella. Sulata suklaa tai voi ja sekoita keksinmuruihin.
  3. Painele keksinmurut tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka pakastimeen.
  4. Valmista täyte: rouhi ja sulata 400 g suklaata – itse sulatan suklaan mikrossa. Kaavi sula suklaa isoon kulhoon.
  5. Sekoita vaniljajauhe sulaan suklaaseen.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  7. Lisää noin 1/3 kermavaahdosta sulan suklaan sekaan. Kääntele kermavaahto ja suklaa esim. nuolijalla varovasti tasaiseksi massaksi. Lisää loppu kermavaahto ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
  8. Ota vuoka pakastimesta ja levitä suklaamousse keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten niin että mousse massa tasoittuu. Laita vuoka vielä pakastimeen.
  9. Valmista päällys: sulata päällysen suklaa ja voi esim. mikrossa. Sekoita tasaiseksi.
  10. Ota esille käyttämäsi koristeet.
  11. Ota vuoka pakastimesta ja levitä päällys nopeasti suklaamoussen päälle.
  12. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
  13. Säilytä kakku jääkaapissa (tai pakastimessa) tarjoiluun asti. Ota kakku noin 2 tuntia ennen tarjoilua jääkaapista huoneen lämpöön.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s