Meksikolainen papukeitto

Tämä täyttävä tomaatti-bataatti-porkkana pohjainen sosekeitto, saa makua kidneypavuista, paprikasta ja chilistä. Vinkki: jos haluat vielä lisää makua, paahda kasvikset ensin uunissa.

Määrä: Noin 4-6 annosta.

Säilyvyys: Keitto säilyy noin viikon jääkaapissa. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

1 iso bataatti
nokare voita
1 iso sipuli
4 isoa porkkanaa
1-2 paprikaa
1 tuore chili
4-6 tomaattia
2 purkkia (800 g) tomaattimurskaa
noin 400 g kypsennettyjä kidneypapuja
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

halutessa tuoretta korianteria ja/tai ranskankermaa/kreikkalaista jogurttia tarjoiluun

Ohje:

  1. Kypsennä bataatti mikrossa: huuhdo bataatti ja laita se lautasella mikroon. Kypsennä täydellä teholla noin 6-8 minuuttia. Leikkaa kypsä bataatti kahtia ja kaavi sisus. Leikkaa paloiksi.
  2. Hienonna sipuli, paprika, porkkana ja chili pieneksi. Kuullota miedolla lämmöllä voissa kattilassa, kannen alla, välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia.
  3. Pilko tomaatit ja lisää ne kattilaan.
  4. Lisää tomaattimurska, kypsä bataatti, 1/4 pavuista ja noin 5 dl vettä.
  5. Keitä noin 15-20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  6. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä.
  7. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
  8. Lisää vielä loput pavut ja keitä keittoa hetki.
  9. Tarjoa keitto tuoreen korianterin ja/tai ranskankerman/kreikkalaisen jogurtin kanssa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s