Linssi-juureskeitto

Keitot maustuvat varsinkin näin talvella ja tämä linssi-juureskeitto on täyttävä ja helppo valmistaa. Olen hieman ’huijannut’ ja käytin pakastejuureksia.
Määrä: Noin kuusi annosta.
Säilyvyys: Keitto säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

1-2 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 punainen paprika
pieni pala chiliä
noin 300 g punaisia linssejä
1/2 kasvisliemikuutio
noin 1-1 1/2 litraa vettä
2 pussia (360 g) pakastejuureksia (porkkana, lanttu, palsternakka, purjo)
suolaa
pippuria

Ohje:

1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja paprika. Chilin voit joko pilkkoa joukkoon tai laittaa kokonaisena makua antamaan (ja ottaa pois ennen tarjoilua).
2. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä, oliiviöljyssä kattilassa, välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia.
3. Huuhtele linssit hyvin (ja poista mahdolliset kivet).
4. Lisää kattilaan noin 1 litra vettä, liemikuutio ja huuhdellut linssit.
5. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
6. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Lisää pakastejuurekset ja keitä vielä reilu 5 minuuttia.
8. Poista halutessa chilin pala. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa / pippuria.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s