Vaniljamousse-mustikkatäytekakku

Tällä kertaa juhlissamme tarjottiin mustikoilla ja kermaisella vaniljakiisselillä täytettyä täytekakkua – kakku on kivan ’raikas’, sillä pakastemustikat tasapainottavat täyteläistä vaniljatäytettä. Tämän kakun vaniljatäyte tehdään muuten ilman liivatetta, sillä kananmunasta tehty vaniljakiisseli hyytyy hyvin ja pitää täytteen kivasti koossa.

Määrä: 1 keskikokoinen kakku noin 25 cm kakkuvuokaan, sopivasti noin 15 hengelle.
Säilyvyys: Täytekakku on parhaimmillaan samana päivänä, mutta säilyy jääkaapissa pari päivää. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

Vaniljakiisseli:
6 dl maitoa
4 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
6 rkl sokeria
1-2 vaniljatangon siemenet (leikkaa tanko pituussuunnassa halki ja kaavi siemenet terävällä veitsenkärjellä)

Kakkupohja x 2:
5 isoa kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl perunajauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta

Lisäksi:
noin 500 g pakastemustikoita
vajaa 1 l kermaa
tuoreita pensasmustikoita

Ohje:

Vaniljakiisseli (valmista hyvissä ajoin että kiisseli ehtii jäähtyä):
Huom! Ohjeesta tulee hieman liian iso annos – tähän kakkuun tarvitset noin 6 dl valmista kiisseliä.
1. Laita kiisselin ainekset kattilaan ja vatkaa ainekset vispilällä sekaisin.
2. Kuumenna kiisseliä pienellä lämmöllä koko ajan vatkaten kunnes kiisseli sakenee. Huom! kiisseli ei saa kiehua. Kiisseli on valmis kun se on noin jogurtin paksuista eikä maistu enää jauhoiselta. Kaada valmis kiisseli kannuun tai kulhoon ja peitä kiisselin pinta muovikelmulla (muovikelmu estää kalvon muodostumisen kiisselin päälle). Anna kiisselin jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
3.Vatkaa noin 4 dl kermaa vaahdoksi ja kääntele se noin 6 dl kylmää kiisseliä. Huom. kiisseli voi jäähdyttyään olla aika kiinteää. Voit tarvittaessa vatkata sen kuohkeaksi käsivatkaimella.

Kakkupohja – tarvitset kaksi pohjaa:
4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
5. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
6. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla väriltään luonnonvalkoista.
7. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Kääntele jauhot taikinaan varovasti nuolijalla.
8. Kaada taikina varovasti uunipellille ja tasoita pinta. Paista pohjaa noin 8 minuuttia kunnes se on kuohkea ja kullankeltainen. Anna jäähtyä.

Kakun täyttö ja koristelu:
9. Tarvitset läpimitaltaan noin 25 cm irtopohjavuoan sekä mahdollisesti reunakalvoa. Leikkaa kakkupohjasta kaksi vuoan pohjan kokoista ympyrää.  Yhdestä pellillisestä saat yhden kokonaisen ympyrän. Kolmas ympyrä kootaan paloista.
10. Laita yksi kokonainen pohja pohjaksi. Levitä päälle puolet täytteestä ja ripottele päälle jäisiä mustikoita.
11. Kokoa keskimmäinen levy palasista. Lisää reunakalvo vuoan reunalle. Levitä päälle täytteen loppu ja ripottele päälle jäisiä mustikoita.
12. Aseta kokonainen pohja vielä varovasti päälle. Peitä kakku esim. muovikelmulla. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli.
13. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s