Minttusuklaa mini kuppikakut

Tässä on toinen mini kuppikakkujen ohje – ihanan voimakas mintun maku tulee piparminttuöljystä! Muuten taikina on sama kuin mini suklaa kuppikakuissa. Päällä on herkullista suklaa-kerma ganachea. Ohje on muokattu kuuluisan Hummingbird Bakeryn kuppikakku ohjeesta, kirjasta ’home sweet home’. Vaihtoehtoinen minttusuklaa muffinssien ohje pätkiksillä löytyy tästä.

Määrä: 12 isoa tai noin 40 mini kuppikakkua (riippuen vuoan koosta).
Säilyvyys: Parhaimmillaan samana päivänä, säilyy 2-3 päivää jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi joko ilman kuorrutetta tai kuorrutettuna. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Ganache:
2 dl vispikermaa
200 g suklaata (käytin Fazerin sinistä)

Taikina:
70 g pehmeää suolattua voita
170 g spelttijauhoja
50 g kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)
150 g sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 dl maitoa
2 isoa kananmunaa
1 tl piparminttuöljyä (käytin Steenbergs organic pepermint extract)

Koristeluun:
Marianne crushia tms.

Ohje:

Valmista ganache (mielellään edellisenä päivänä):
1. Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe kuumuutta kestävään astiaan.
2. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen päälle.
3. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
4. Anna massan jäähtyä kylmäksi, ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, mieluiten yön yli.

Valmista taikina:
5. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Taikina on löysää, joten paisto sujuu parhaiten muffinssipellissä – vuoraa muffinssipelti vuoilla.
6. Laita voi, jauhot ja sokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella niin kauan että ainekset sekoittuvat – taikinasta tulee muruista.
7. Sekoita erillisessä kulhossa maito, munat ja piparminttuöljy.
8. Lisää noin puolet maito-muna seoksesta murutaikinan joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää loppu neste ja sekoita taikina taas tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla kosteaa.
9. Jaa taikina muffinssivuokiin – tämä käy kätevimmin pursotin pussilla.
10. Paista kuppikakkuja 10-25 minuuttia, koosta riippuen. Anna jäähtyä.

Koristelu:
11. Vatkaa kylmä ganache sähkövatkaimella kuohkeaksi. Ganache paksunee mitä kauemmin sitä vatkaa – ganachen tulee olla koostumukseltaan pursotettavaa.
12. Pursota/levitä ganache kuppikakkujen päälle haluamallasi tavalla. Koristele Marianne crushilla.
13. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti tai pakasta.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s