Juusto-kasvispiirakka (pellillinen)

Kasvispiirakka on helppo tehdä ja täytteeksi voi laittaa kasviksia oman mielen mukaan – speltti-voi murotaikina pohjan päällä on maukas kasvis-muna-juusto täyte. Piirakan voi hyvin tehdä etukäteen, joko jääkaappiin tai pakkaseen.

Määrä: Pellillinen (n. 32 x 39 cm).
Säilyvyys: Piirakka säilyy jääkaapissa 2-3 päivää. Piirakan voi pakastaa. Sulata jääkaapissa yön yli tai mikrossa. Lämmitä piirakkaa n. 150 asteessa, n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ainekset:

Murotaikinapohja:
3 1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
3 1/2 dl spelttijauhoja
250 g kylmää suolattua voita, kuutioituna
n. 1/4 tl suolaa
tilkka kylmää vettä, jos tarpeen

Kasvistäyte – kasviksia mielen mukaan, esim:
n. 1 rkl oliiviöljyä
2 punasipulia
4 porkkanaa
2 suippopaprikaa
1 kesäkurpitsa
15 kirsikkatomaattia

Muna-juustotäyte:
200 g ruohosipuli tuorejuustoa
1 1/2 dl maitoa
1 dl kermaa
4 isoa kananmunaa
noin 3 dl emmental juustoraastetta
suolaa
pippuria
chili mausteseosta

Ohje:

Pohja:
1. Laita kuutioitu voi, jauhot ja suola monitoimikoneeseen. Soseuta ’pulse’ toiminnolla kunnes taikina on tasaista ja saat muodostettua siitä pallon, lisää vettä tarvittaessa. Muovaa taikinaa vielä käsin niin että se on tasaista. Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi.
2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Kasvistäyte:
3. Pilko kasvikset.
4. Laita kasvikset (paitsi tomaatit) kattilaan oliiviöljyn kanssa ja kuullota miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Muna-juustotäyte:
5. Laita tuorejuusto, maito, kerma ja kananmunat kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
6. Sekoita joukkoon mausteet ja juustoraaste.

Pohja:
7. Kaulitse taikina pellin kokoiseksi ja levitä vielä käsin tasaisesti pellille. Taikina on aika tahmeata, kaulitsemista helpottaa jos taikinan kaulitsee kahden ikileivinpaperin välissä. Pistele pohjaa muutaman kerran haarukalla.
8. Esipaista pohjaa reilu 10 minuuttia.

Kokoaminen:
9. Levitä kuullotetut kasvikset tasaisesti esipaistetun pohjan päälle.
10. Lisää lopuksi muna-juustotäyte. Tasoita pinta ja asettele päälle tomaatit.
11. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut hieman väriä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s