Maapähkinävoikeksit (munaton)

Nämä maapähkinävoikeksit ovat ihanan rapeita ja kaiken lisäksi terveellisempiä! Kekseissä voi on korvattu maapähkinävoilla ja sokeria on vain noin 5 g per keksi, joten näitä voi syödä useamman kerralla! Ohje on myös kananmunaton ja vegaani. Ohje on muokattu Katie Higginsin inspiroivasta kirjasta ’Chocolate covered Katie’.

Määrä: Noin 20 kpl.

Säilyvyys: Keksit säilyvät muutaman viikon huoneen lämmössä, ilmatiiviissä rasiassa. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneen lämmössä.

Ainekset:

250 g maapähkinävoita (crunchy)
65 g omenasosetta
1 tl jauhettua vaniljaa
100 g kookos sokeria
40 g täysjyväspelttijauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa
halutessa noin 75 g tummaa suklaata (käytin 70% tummaa suklaata)

Ohje:

  1. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  3. Sekoita spelttijauho, ruokasooda, sokeri, vanilja ja suklaa sekaisin.
  4. Erillisessä kulhossa, pehmennä maapähkinävoi, lisää omenasose ja sekoita tasaiseksi.
  5. Yhdistä taikinat ja sekoita käsin tasaiseksi. Muovaa taikinasta ohuita kiekkoja ja paina ne pellille. Huom. keksit leviävät paistuessa.
  6. Paista noin 10 – 12 minuuttia. Siirrä valmiit keksit ritilälle jäähtymään.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s