Uuniluumut vadelmilla

Uunissa kypsennetyt hedelmät on todella helppo, mutta ihana ja terveellisempi jälkiruoka. Tässä ohjeessa olen käyttänyt vain luumuja, mutta voit halutessa lisätä sekaan myös vaikka aprikooseja. Uunissa paistaminen kypsentää ja makeuttaa hedelmiä, joten ei haittaa vaikka luumut olisivatkin kovia – sellaisia joita ei vielä olisi miellyttävää syödä raakana!

Määrä: sopivasti noin 4 hengelle.

Säilyvyys: uuniluumut ovat parhaimmillaan heti kuumana tarjottuna.

Ainekset:

noin 8 luumua (vinkki: luumut saavat olla myös kovia)
1 appelsiinin mehu
noin 200 g pakastevadelmia
halutessa ripaus sokeria
halutessa ripaus jauhettua vaniljaa

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota esille kannellinen uunivuoka.
  2. Pese luumut huolellisesti ja leikkaa paloiksi. Poista siemenet.
  3. Laita luumut uunivuokaan. Kaada appelsiinimehu vuokaan ja ripottele päälle halutessa sokeria ja vaniljaa.
  4. Kypsennä luumuja uunissa noin 20-30 minuuttia kunnes ne ovat kauttaaltaan pehmeitä.
  5. Levitä lopuksi vadelmat luumujen päälle.
  6. Tarjoa kuumat luumut jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s