Amaretit (gluteeniton)

amaretti

Amaretit ovat kananmunan valkuaisista, sokerista ja mantelijauheesta tehtyjä kiinteitä, luontaisesti gluteenittomia pikkuleipiä, jotka sopivat sekä juhlapöytään, että iltapäivän teehetkiin. Ohje on alunperin Saronnosta, pohjois-Italiasta – katso myös Sisilialaisten mantelimassapikkuleipien (paste di mandorle) ohje tästä.
Määrä: noin 50 kpl.

Säilyvyys: Pikkuleivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän vanhoina ja säilyvät pitkään ilmatiiviissä rasiassa, huoneen lämmössä. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneen lämmössä.

Ainekset:

4 kananmunan valkuaista
340 g mantelijauhetta
150 g hienorakeista sokeria
20 g perunajauhoa
1/2-1 tl manteliesanssia tai 30 ml amaretti likööriä

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
2. Sekoita mantelijauhe ja sokeri kulhossa. Lisää kananmunan valkuainen ja esanssi/amaretti.
3. Sekoita lusikalla ja käsin tasaiseksi taikinaksi. Taikinan tulisi pysyä koossa – lisää tippa vettä jos taikina on liian kuivaa.
4. Leivo taikinasta tankoja ja leikkaa paloiksi. Muotoile haluamallasi tavalla. Huom! taikina ei kohoa uunissa eli pikkuleivistä tulee juuri sen näköisiä ja kokoisia kuin millaiseksi ne muotoilet.
5. Koristele halutessa manteleilla.
6. Paista noin 20 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ritilällä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s