Kirsikkatorttu

kirsikkapie

Meillä on pieni kirsikkapuu, joka tuottaa juuri leivontaan sopivia kirsikoita – sellaisia joissa on hyvä tasapaino happaman ja makean välillä. Niitä ei tule kovin paljoa, joten käyttökohteet on aina tarkkaan mietitty. Tämä kirsikkatorttu on maukas, mutta ei liian makea. Spelttipohjalla on kirsikan lisäksi yksinkertainen kananmuna-kermatäyte. Tarjoa torttu vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Määrä: Yksi torttu 22-23 cm vuokaan.
Säilyvyys: Kirsikkatorttu säilyy jääkaapissa noin 4-5 päivää. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

Pohja:
250 g spelttijauhoja
1 rkl tomusokeria
125 g kylmää (suolaista) voita kuutioina
1 kananmuna
noin 1 rkl kylmää vettä

Täyte:
noin 500 g kirsikoita
1 kananmuna
1 dl kermaa
100 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Ohje:

Pohja:
1. Laita jauhot ja kuutioitu kylmä voi tehosekoittimeen. Soseuta ´pulse´ toiminnolla kunnes taikinan koostumus muistuttaa leivänmuruja. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa taikinan käsin. Vinkki: tärkeää murean pohjan aikaansaamiseksi on se että taikinaa ei työstetä ja vaivata liikaa.
2. Lisää kananmuna ja vesi tehosekoittimeen ja soseuta taas ´pulse´toiminnolla. Kumoa taikina leivonta alustalle ja painele tasaiseksi.
3. Kaulitse taikina noin 2-3 mm paksuiseksi pyöreäksi levyksi – vinkki: kaulitseminen on helpompaa kun kaulitset taikinan kahden ikileivinpaperin välissä – ja painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja peitettynä jääkaappiin noin tunniksi.
4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
5.Ota pohja jääkaapista ja pistele pohjaan haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa noin 15 minuuttia.

Täyte:
6. Ota pohja uunista ja levitä kirsikat pohjan päälle. Paista torttua noin 10 minuuttia.
7. Vatkaa kanamuna, kerma ja sokeri käsin tasaiseksi seokseksi, älä kuitenkaan vaahdota.
8. Ota pohja uunista ja kaada kermatäyte kirsikoiden päälle.
9. Paista torttua vielä noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s