Paistetut päärynät

paistetutpaarynat

Poires Belle Helene on tunnettu päärynäjälkiruoka – sokeriliemessa kypsennetyt päärynät tarjotaan suklaakastikkeen kera. Päärynät ovat kuitenkin luontaisesti makeita, joten sokerin lisääminen tuntuu minusta turhalta. Terveellisempi tapa valmistaa vastaava päärynäherkku on kypsentää päärynät uunissa. Uunipäärynät voi maustaa monella tapaa, minusta vanilja täydentää ihanasti päärynöiden omaa makua. Huom. käytä kiinteitä päärynöitä, jotta ne pysyvät paistettaessa koossa. Suklaakastikkeen ohje löytyy tästä.
Määrä: 1/2 – 1 päärynä per henkilö.
Säilyvyys: Uunipäärynät tulee syödä heti kuumana.

Ainekset:

1 päärynä per henkilö (käytin Conference päärynöitä)
nokare voita
halutessa kanelia tai jauhettua vaniljaa

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota esille kannellinen uunivuoka.
  2. Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Vinkki: päärynät voi paistaa joko kokonaisina tai puolikkaina.
  3. Laita päärynät uunivuokaan. Laita nokare voita jokaisen päärynän sisään tai päälle,  ja ripottele päälle kanelia tai vaniljaa.
  4. Kypsennä päärynöitä uunissa noin 30-40 minuuttia kunnes ne ovat kauttaaltaan pehmeitä.
  5. Tarjoa kuumat päärynät suklaakastikkeen tai jäätelön kera.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s