Suklaavanukaskakku (gluteeniton)

chocmoussekakku

Tämä neljän raaka-aineen gluteeniton suklaakakku on koostumukseltaan voimakkaan suklainen, kuohkea ja kostea. Erinomaista kermavaahdon tai jäätelön kanssa! Voit paistaa kakun kypsäksi tai ottaa sen uunista vielä hieman ’raakana’ jolloin koostumus on mutakakkumainen. Ohje on muokattu Pullahiiren ’Jauhoton suklaakakku’ ohjeesta.
Määrä: Yksi kakku noin 20-23 cm kakkuvuokaan. Tarpeeksi noin 10 hengelle.
Säilyvyys: Kakku säilyy jääkaapissa 4-5 päivää.

Ainekset:

6 isoa kananmunaa
300 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)
50 g pehmeää voita
1/2 dl vahvaa kahvia

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita syvä uunivuoka uuniin lämpenemään – huom. kakkuvuoan tulee mahtua tähän vuokaan, sillä kakku paistetaan vesihauteessa.
2. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Itse leikkaan ympyrän pohjaan ja kaksi suikaletta sivuille. Vaihtoehtoisesti voit voidella vuoan rypsiöljyllä ja jauhottaa kaakaojauheella.
3.Vatkaa munat sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla väriltään luonnonvalkoista.
4. Rouhi ja sulata suklaa. Itse sulatan suklaan mikrossa, pienellä teholla, 30-60 sekuntia kerrallaan.
5. Lisää voi ja kahvi sulan suklaan sekaan. Sekoita suklaaseos tasaiseksi.
6. Lisää noin 1/3 munavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loppu munavaahto ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
7. Kaavi taikina vuokaan – jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa kakkuvuoan pohja hyvin foliolla niin että vesi ei pääse vuokaan. Laita kakkuvuoka uunivuokaan, uuniin. Lisää noin 1 litra kiehuvaa vettä uunivuokaan. Paista kakkua noin 35-40 minuuttia riippuen halutusta koostumuksesta.
8. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin poistat sen vuoasta. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s