Suklaamantelit terveellisemmin

suklaamanteli

Viime jouluna tein aivan ihania sokerilla ja suklaalla kuorrutettuja manteleita (ohje löytyy tästä). No, tänä vuonna haluan tarjota hieman terveellisempiä herkkuja, joten päädyin käyttämään kuorellisia manteleita ja jättämään sokerikuorrutteen pois. Voit halutessa vaihtaa suklaan raakasuklaaseen – raakasuklaan perusohje löytyy tästä.
Määrä: Noin 550 g.
Säilyvyys: Makeiset säilyvät muutaman viikon ilmatiiviissä rasiassa, huoneenlämmössä.

Ainekset:

300 g kuorellisia manteleita (luomu)
250 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)
noin 1 rkl kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)

Ohje:

1. Paahda manteleita 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ne tuoksuvat paahdetuilta ja ovat saaneet hieman väriä. Aluksi voi näyttää että mitään ei tapahdu, mutta kun mantelit ovat tarpeeksi kuumia ne paahtuvat nopeasti – eli pidä niitä silmällä etteivät ne pala. Siirrä mantelit heti viileälle alustalle, sillä rasvapitoisuutensa ansiosta ne jatkavat paahtumista niin kauan kun niissä on lämpöä.
2. Rouhi ja sulata suklaa. Itse sulatan suklaan useimmiten mikrossa, pienellä teholla, 30-60 sekuntia kerrallaan.
3. Laita kylmää vettä isoon kulhoon ja toinen kulho sen sisään. Kaada sula suklaa ja mantelit pienempään kulhoon.
Sekoita sula suklaa ja mantelit hyvin sekaisin niin että mantelit ovat kauttaaltaan suklaan peitossa.
Nosta mantelit teelusikalla leivinpaperille jähmettymään. Anna jähmettyä huoneenlämmössä.
4. Kierittele kuorrutetut mantelit vielä kaakaojauheessa. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa, huoneenlämmössä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s