Jouluinen rocky road

rockyroad

Rocky road on klassikko, joka ei enempiä esittelyjä kaipaa – omassa jouluisessa versiossani on piparkakkuja, rusinoita, suolapähkinöitä ja tietenkin niitä vaahtokarkkeja.
Määrä: Reilu 1 kg.
Säilyvyys: Rocky road säilyy jääkaapissa muutaman viikon. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

450 g suklaata (käytin tumma- ja maitosuklaata noin 1:1 suhteessa)
200 g voita
4 rkl siirappia
150 g piparkakkuja (paloiteltuna)
noin 70 g suolattuja maapähkinöitä (ja muutama ylimääräinen koristeluun)
noin 60 g rusinoita
noin 120 g vaahtokarkkeja (ja muutama ylimääräinen koristeluun)

Ohje:

  1. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla.
  2. Sekoita piparkakunmurut, maapähkinät, rusinat ja vaahtokarkit kulhossa sekaisin.
  3. Rouhi suklaa ja paloittele voi. Sulata suklaa ja voi mikrossa, pienellä teholla, 30-60 sekuntia kerrallaan.
  4. Sekoita suklaa-voiseos ja siirappi sekaisin.
  5. Kaada noin 2/3 suklaaseoksesta lisukkeiden päälle ja sekoita varovasti niin että kaikki ainekset ovat kuorrutteen peitossa.
  6. Kaavi massa pellille ja tasoita pinta. Kaavi loppu suklaaseos päälle ja tasoita uudelleen. Ravistele vielä vuokaa niin että suklaaseos peittää mahdolliset ilmaraot. Koristele vaahtokarkeilla ja suolapähkinöillä.
  7. Anna massan jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa.
  8. Leikkaa levy terävällä veitsellä paloiksi. Säilytä rocky road ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Mainokset

One thought on “Jouluinen rocky road

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s