Mustikkakakku terveellisemmin

mustikkakakku2

Tämä vähärasvainen mustikkakakku on terveellisempi vaihtoehto kahvipöytään – kakussa voi on täysin korvattu jogurtilla. Taikina on helppo ja nopea valmistaa, sillä kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen.

Määrä: Yksi kakku kakkuvuokaan.
Säilyvyys: Säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin viikon. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

200 g spelttijauhoja
30 g kauraleseitä
1 rkl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
175 g intiaanisokeria
3 isoa kananmunaa
250 g paksua jogurttia
1 sitruunan kuori tai 1 tl jauhettua vaniljaa
noin 200-250 g mustikoita (käytin pakastemustikoita)

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka – käytin voiteluun rypsiöljyä ja jauhona täysjyväspelttijauhoja.
3. Laita kaikki ainekset (paitsi mustikat) kulhoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
4. Sekoita lopuksi mustikat varovasti taikinaan.
5. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
6. Paista kakkua noin 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kun kumoat sen vuoasta.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s