Minttutryffeli raakasuklaa

raakapatkis

Sain vihdoin hankittua piparminttuöljyä ja halusin heti kokeilla raakasuklaa versiota yhdestä lemppareistani, eli pätkiksestä. Tosin tässä suklaapatukassa pätkiksen tryffelisisus on saavutettu mantelijauheen, kookossokerin ja suklaan yhdistelmällä.

Määrä: Noin 12 patukkaa.
Säilyvyys: Raakasuklaa säilyy jääkaapissa viikkoja.

Ainekset:

Suklaamassa:
60 g kaakaomassaa
40 g kaakaovoita
noin 40 g vaahterasiirappia
ripaus jauhettua vaniljaa
ripaus suolaa

Lisäksi:
75 g mantelijauhetta
noin 20 g kookospalmu sokeria
noin 1 tl piparminttuöljyä

Ohje:

  1. Valmista suklaamassa: rouhi kaakaomassa ja kaakaovoi. Sulata vesihauteessa tai mikrossa pienellä lämmöllä.
  2. Lisää sulaan massaan vaahterasiirappi, ripaus vaniljaa ja ripaus suolaa. Tarkasta maku – lisää tarvittaessa siirappia, vaniljaa tai suolaa.
  3. Laita mantelijauhe, sokeri ja piparminttuöljy kulhoon. Lisää 90 g suklaamassaa (säilytä loppu suklaa patukoiden kuorrutusta varten) ja sekoita täyte tasaiseksi. Tarkasta maku – lisää tarvittaessa sokeria tai piparminttuöljyä. Mantelijauhon tulee olla täysin suklaan peitossa ja täytteen tulisi pysyä koossa. Muovaa täytteestä käsin noin 12 patukkaa. Voit tarvittaessa laittaa täytteen hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
  4. Laita patukat hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
  5. Kuorruta kovettuneet patukat lopulla suklaamassalla – voit tarvittaessa lämmittää massaa uudelleen jos se on ehtinyt jähmettyä.
  6. Säilytä suklaapatukat ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s