100% kaura-suklaacookiet (gluteeniton)

100kaurasuklaacookie

Tekisikö mieli terveellisempiä suklaakeksejä, joissa ei ole voita, vehnäjauhoja tai valkoista sokeria? Nämä ihanan pehmeät ja suklaiset cookiet ovat kuitupitoisia, vähärasvaisia ja gluteenittomia. Jauhoista 100% on kauraa! Tämä ohje on uusi versio reilut kaksi vuotta sitten julkaisemastani ohjeesta ’Suklaiset cookiet kaurajauhosta’. Vinkki: kaurajauhoja voi tehdä itse kaurahiutaleista ’soseuttamalla’ kaurahiutaleet tehosekoittimella jauheeksi.

Määrä: Noin 20 kpl.
Säilyvyys: Säilyy muutaman päivän ilmatiiviissä rasiassa, huoneen lämmössä. Sopii pakastettavaksi. Sulata mikrossa tai huoneen lämmössä. Raa’at cookiet voi hyvin pakastaa. Sulata jääkaapissa yön yli tai paista jäisenä.

Ainekset:

175 g kaurajauhoja
30 g kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 dl tummaa sokeria (käytin kookos sokeria)
1/2 dl vaahterasiirappia
1/2 tl jauhettua vaniljaa
noin 100 g tummaa suklaata rouheena (käytin Fazerin tummaa suklaata)
1 kananmuna
3 rkl rypsiöljyä
4 rkl maitoa (tai vettä)

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan tulee jäädä aika tahmeaksi.
3. Muotoile taikinasta palloja ja litistä pallot noin 2 cm paksuisiksi kiekoiksi. Paista noin 7-10 minuuttia. Älä paista liikaa – cookiet ovat parhaimmillaan pehmeinä. Nosta valmiit cookiet ritilälle jäähtymään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s