Omenakakku

omenakakku2

Tämän kuohkean omenakakun ohjeen olen saanut kauan aikaa sitten koulun kotitaloustunnilla ja olen palannut siihen silloin tällöin. Vuosien saatossa olen kokeillut erilaisia versioita: ohjeella voi tehdä joko paksumman kakun kakkuvuokaan tai ohuemman levyn uunipellille. Taikina toimii myös hyvin muffinsseina – voit halutessa käyttää omenan sijasta esim. marjoja, kirsikoita tai raparperinpaloja,

Määrä: Yksi kakku, noin 12 palaa.
Säilyvyys: Säilyy jääkaapissa 3-5 päivää. Sopii pakastettavaksi.

Ainekset:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g voita
2 dl maitoa

Lisäksi:
3-5 omenaa (käytin Jonagold omenoita)
Sokeria ja kanelia

Ohje:

1. Kuori ja viipaloi omenat.
2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vuoraa noin 28 cm pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla.
3. Lämmitä voi ja maito kattilassa ja laita jäähtymään.
4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti muna-sokerivaahtoon.
6. Sekoita joukkoon voi-maito seos.
7. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja asettele omenanviipaleet päälle. Voit halutessa työntää osan omenanviipaleista myös kakkutaikinan sisään. Ripottele päälle vielä sokeria ja kanelia.
8. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
9. Anna kakun vetäytyä hetki ja irroita vuoka. Koristele tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s