Suklaavispipuuro

suklamanna

Suklaamannapuurosta tulee mieleen lapsuus, tosin se puuro oli paksua ja sitä syötiin lämpimänä. Tämä täysjyvämannaspelttijauhoihin tehty vispipuuro käy jälkiruoasta – puuro vatkataan kuohkeaksi ja syödään kylmänä vaikka kermavaahdon kera.

Määrä: 4 annosta.
Säilyvyys: Säilyy jääkaapissa 3-5 päivää. Ei voi pakastaa.

Ainekset:

5 dl maitoa
1 dl speltti-täysjyvämannajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)
3 rkl vaniljasokeria

Ohje:

1. Laita maito, kaakaojauhe ja sokeri kattilaan. Kuumenna maito kiehuvaksi.
2. Ripottele mannajauhot maidon sekaan vispilällä sekoittaen. Keitä noin 2-3 minuuttia kunnes seos on paksuuntunut.
3. Kaada puuro kulhoon ja peitä pinta muovikelmulla (muovikelmu estää kalvon muodostumisen puuron päälle).
4. Siirrä jäähtynyt puuro jääkaappiin.
5. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
6. Tarjoa kylmänä esim. kermavaahdon ja suklaarouheen kanssa.

Mainokset

One thought on “Suklaavispipuuro

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s