Spelttihelmi-kasvisrisotto

spelttirisotto

Käytän pääasiassa spelttijauhoja leivonnassa, mutta ruoanlaitossa en ollut spelttiä aiemmin kokeillut. Birkkalan spelttihelmipaketin kyljestä osui silmään mielenkiintoinen ohje, josta on nyt tullut yksi suosikeistani. Alkuperäisessä ohjeessa on lisäksi juustoa – ohje löytyy tästä. Spelttihelmet ovat hiottuja speltinjyviä, joita voi käyttää riisin tapaan.

Määrä: Noin 8-10 annosta.
Säilyvyys: Risotto säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

2-3 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli
3 isoa porkkanaa
2 paprikaa
halutessa tuoretta chiliä oman maun mukaan
2 tomaattia
2 dl spelttihelmiä
1/2 kasvisliemikuutio
4 dl vettä
200 g pakastemaissia
suolaa
pippuria
halutessa korianteria

Ohje:

1. Hienonna sipuli, paprikat, porkkanat ja chili pieneksi. Laita pilkotut kasvikset ja spelttihelmet kattilaan. Kuullota miedolla lämmöllä oliiviöljyssä, välillä sekoittaen, noin 5 minuuttia.
2. Kuutioi tomaatit.
3. Lisää tomaatit, kasvisliemikuutio ja 4 dl vettä. Anna hautua noin 20 minuuttia.
4. Lisää pakastemaissi, suola ja pippuri. Tarkasta maku. Anna risoton vielä imeytyä hetki.
5. Koristele halutessa tuoreella korianterilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s