Rapeat spelttivohvelit

vohvelit

Vohveleissa on yllättävän paljon eroja – minusta täydellinen vohveli on rapea ja kevyt – ei rasvainen, eikä liian makea (ja ainakin hieman terveellisempi). Muutamaa ohjetta on meidän perheessä jo kokeiltu kunnes törmäsin pariin toimivaan vinkkiin millä saa rapeampia vohveleita: kananmunien erottelu (ja valkuaisten vatkaaminen), sekä maissitärkkelyksen käyttö taikinassa! Näistä vohveleista tuli lähes täydellisiä! Hieman terveellisemmän tästä ohjeesta tekee rypsiöljy, jogurtti ja vähäinen sokerin määrä. Taikinassa on muuten tarpeeksi öljyä, eli rasvaa ei tarvitse lisätä vohvelirautaan, eikä taikina tartu kiinni!

Määrä: Noin 12 kpl (vohveliraudan koosta ja vohvelien paksuudesta riippuen), sopivasti noin 4-6 hengelle.
Säilyvyys: Vohvelit ovat parhaimmillaan heti syötynä. Vohvelit voi pakastaa, tosin koostumus hieman kärsii – sulata jääkaapissa ja rapeuta vohvelit kuumentamalla niitä hetki 225 asteisessa uunissa.

Ainekset:

160 g spelttijauhoja
60 g maissijauhoa (tai perunajauhoa)
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
250 g maustamatonta jogurttia (käytin Ehrnmannin 1,5% jogurttia)
200 g kevyt maitoa
80 g rypsiöljyä
2 keltuaista
2 valkuaista
35 g vaniljasokeria

Ohje:

  1. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja sooda kulhossa sekaisin.
  2. Sekoita jogurtti, maito, öljy ja keltuaiset toisessa kulhossa sekaisin. Säilytä valkuaiset puhtaassa astiassa vaihetta (6.) varten.
  3. Yhdistä kuiva ja kostea taikina. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  4. Anna taikinan turvota jääkaapissa tunti-pari.
  5. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  6. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  7. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan.
  8. Paista vohveliraudalla kullankeltaiseksi.
  9. Säilytä valmiit vohvelit lämpimässä uunissa ritilän päällä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s