Marianne-tryffelikakku

mariannetryffeli

Tämä Marianne-tryffelikakku on todellinen minttusuklaan ystävän unelma – suklaisen pohjan päällä on Marianne crushilla maustettu minttusuklaa ganache. Osa kakkupohjasta murennetaan ganachen sekaan, mikä tekee ganachesta ’keveämmän’ oloisen. Ohje muokattu ’Mantelisen suklaatryffelikakun’ ohjeesta, joka löytyy tästä.

Määrä: Yksi kakku noin 20 cm vuokaan. Sopivasti noin 10 hengelle.
Säilyvyys: Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon. Kakun voi myös pakastaa. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

Pohja:
110 g huoneenlämpöistä voita
110 g sokeria
3 kananmunaa
110 g spelttijauhoja
75 g täysjyväspelttijauhoja (tai mantelijauhetta)
2 tl leivinjauhetta
40 g kaakaojauhetta

Ganache:
350 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)
3 dl kermaa
100 g voita kuutioituna

Lisäksi:
noin 160 g Marianne crushia

Ohje:

Pohja:
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.
3. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään.
5. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
6. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja tasoita taikinan pinta tasaiseksi.
7. Paista noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Leikkaa noin 1/3 kokoinen kerros kakun pinnalta täytteeseen käytettäväksi. Näin pohjasta saa myös tasapaksun.

Ganache:
9. Rouhi suklaa ja laita suklaarouhe ja kuutioitu voi kuumuutta kestävään astiaan.
10. Kiehauta kerma ja kaada suklaarouheen ja voin päälle.
11. Sekoita massa rauhallisesti lusikalla tasaiseksi.
12. Anna massan jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa noin tunti. Massan tulee olla jähmeää, jotta se ei imeydy pohjaan kun kakku kootaan. Jos ganache pääsee jähmettymään liikaa anna sen pehmetä huoneen lämmössä.

Päällys ja kakun kokoaminen:
13. Hienonna osa kakkua (katso kohta 8.) tehosekoittimessa muruksi.
14. Vatkaa ganache tasaiseksi ja sekoita muruseos ja noin 130g Marianne crushia ganacheen.
15. Vuoraa irtopohjavuoka (sama vuoka jossa paistoit kakun) leivinpaperilla ja laita kakun pohja vuokaan.
16. Kaavi päälle ganachemassa. Tasoita pinta tasaiseksi. Ripottele kakun pinnalle noin 30g Marianne crushia.
17. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Ota kakku huoneenlämpöön tunti – pari ennen tarjoilua.

Mainokset

One thought on “Marianne-tryffelikakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s