Kaura-mustikkapaistos (kananmunaton)

mustikkapaistos

Kaura ja mustikka on klassinen makuyhdistelmä, joka vain toimii. Tämä kananmunaton kaura-mustikkapaistos on helppo ja terveellinen jälkiruoka. Mustikkapaistoksesta saa myös helposti gluteenittoman vaihtamalla spelttijauhot kaurajauhoon. Tarjoa lämpimänä vaniljakiisselin tai -jäätelön kera.

Määrä: Iso vuoallinen, sopivasti noin 12 hengelle.
Säilyvyys: Parhaimmillaan lämpimänä suoraan uunista. Säilyy jääkaapissa pari päivää. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

Päällys:
280 g isoja kaurahiutaleita
200 g täysjyvä spelttijauhoa
1 tl leivinjauhetta
200 g sulaa voita
75 g intiaanisokeria

Täyte:
noin 1 kg pakastemustikoita
60 g perunajauhoa
40 g intiaanisokeria
20 g sokeria

Ohje:

1. Kaada jäiset mustikat laakeaan uunivuokaan (noin 34 x 24 cm) ja anna mustikoiden sulaa hetki.
2. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
3. Sulata voi.
4. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Sekoita perunajauho ja sokerit hieman sulien mustikoiden sekaan.
6. Ripottele murupäällys mustikoiden päälle.
7. Paista noin 45 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljakiisselin tai -jäätelön kera.

Mainokset

One thought on “Kaura-mustikkapaistos (kananmunaton)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s