Mokkapalat

mokkapala

Mokkapalat kuuluvat varmasti kaikkien lapsuusmuistoihin – se kuorrute on vain niin hyvää! Tosin muistelen, että kuorrutetta oli aina liian vähän… Eli tässä oma versioni ohjeesta, jossa siis paksumpi kuorrute ja hieman suklaisempi pohja. Tämä ohje on muuten mitoitettu omalle pellilleni joka on noin kokoa 39 x 32 cm.

Määrä: Pellillinen.
Säilyvyys: Mokkapalat säilyvät muutaman päivän jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi. Sulata yön yli jääkaapissa.

Ainekset:

Pohja:
3 kananmunaa
4 1/2 dl sokeria
225 g sulaa voita
2 1/4 dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)
5 1/4 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
600 g tomusokeria
n. 80 g sulaa voita
n. 3/4 dl vahvaa kahvia
6 rkl kaakaojauhetta
6 tl vaniljasokeria

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Sulata voi kattilassa maidon seassa ja laita jäähtymään.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voi-maito seoksen kanssa vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
5. Kaada taikina pellille ja tasoita pinta.
6. Paista noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
7. Valmista kuorrute: laita kuivat aineet kulhoon. Lisää sulaa voita ja kahvia vuorotellen kunnes kuorrute on tasaista ja levitettävää.
8. Levitä kuorrute nopeasti jäähtyneen pohjan päälle. Huom. kuorrute jähmettyy nopeasti.
9. Koristele halutessasi vaikka nonparelleilla.

Mainokset

One thought on “Mokkapalat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s