Kinuskipalat (kananmunaton)

koolakeksit

Nämä vaahterasiirapilla maustetut kinuskipalat ovat herkullisen rapeita ja siirapin johdosta hieman ’sitkeitä’. Käytän pääasiassa spelttijauhoja kaikenlaiseen leivontaan ja mielestäni spelttijauhot sopivat erityisen hyvin pikkuleipiin aavistuksen pähkinäisen makunsa ansiosta. Tämä luontaisesti kananmunaton ohje on muokattu kirjasta Kotileipuri.

Määrä: Noin 30 kpl koosta riippuen.
Säilyvyys: Pikkuleivät säilyvät pari viikkoa ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneenlämmössä.

Ainekset:

100 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vaahterasiirappia (tai vaaleaa siirappia)
3 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
4. Lisää jauhot voi-sokerivaahtoon ja sekoita taikina käsin tasaiseksi.
5. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä tangoiksi. Nosta tangot uunipelleille ja painele ohuemmaksi. Huom! tangot leviävät uunissa, joten jätä niiden väliin tarpeeksi tilaa. Painele tankoihin vielä haarukalla kuvioita.
6. Paista tankoja noin 10-15 minuuttia.
7. Leikkaa tangot vinottain viipaleiksi kun ne ovat vielä hiukan lämpimiä. Anna jäähtyä.

Mainokset

One thought on “Kinuskipalat (kananmunaton)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s