Suklaiset pursotinpikkuleivät (kananmunaton)

pursotinkeksit

Pursotinpikkuleivät ovat jotenkin aina olleet minulle haastavia: taikina on hirvittävän jähmeää – miten siitä ikinä saa pursotettua kauniita ruusukkeita? – tai pikkuleivät leviävät uunissa muodottomiksi kiekoiksi… No äitienpäivän kunniaksi ajattelin taas kerran yrittää. Hetken etsittyäni törmäsin tähän ohjeeseen Makunautintoja maalta blogissa – ja muutamaan vinkkiin, jolla saa pursotinpikkuleivät onnistumaan: voita ja sokeria tulee vaahdottaa todella kauan! Eli hätäisyys on luultavasti aiemmin ollut syypää epäonnistumisiini… Ihan yhtä kauniita näistä ei kuitenkaan (vielä) tullut.

Määrä: Noin 45 kpl koosta riippuen.
Säilyvyys: Pikkuleivät säilyvät pari viikkoa ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Sopii pakastettavaksi. Sulata huoneenlämmössä.

Ainekset:

Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
100 g sokeria
200 g spelttijauhoja
10 g kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)

Koristeluun:
noin 50 g suklaata

Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota voi ja sokeri hyvin – noin 15-20 minuuttia.
3. Sekoita kaakaojauhe jauhoihin.
4. Lisää jauhot voi-sokerivaahtoon ja sekoita taikina hellävaraisesti tasaiseksi.
5. Laita taikina pursotin pussiin (isohko suutin) ja pursota ruusukkeita pellille. Huom. jätä 2-3 cm väli, sillä pikkuleivät leviävät paistuessaan.
6. Paista noin 8-10 minuuttia. Nosta valmiit pikkuleivät ritilälle jäähtymään.
7. Sulata suklaa ja pursota pieni nokare suklaata pikkuleipien keskelle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s