Speltti-kasvispizza

pizza2

Itsetehty pizza ei ole vain herkullista mutta se voi olla myös paljon terveellisempää! Vaikka pizza ei kuulukaan ’helppo ja nopea’ kategoriaan on se kuitenkin vaivan arvoista. Tärkeää on antaa taikinalle aikaa kohota ja malttaa olla laittamatta liikaa täytteitä pizzan päälle, jotta pohja kypsyy hyvin. Rapean pohjan saa käyttämällä paistamiseen pizzakiveä, tosin esilämmitetty pelti toimii myös.

Määrä: Neljä pizzaa.

Säilyvyys: Pizza on parhaimmillaan suoraan uunista, mutta sopii myös pakastettavaksi.

Ainekset:

Pizzapohja:
470 g spelttijauhoja
1 paketti (11 g) kuivahiivaa
250 ml haaleaa vettä
10 g suolaa
6 ml oliiviöljyä

Tomaattikastike:
400 g (1 purkki) tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
kuivattua oreganoa
kuivattua timjamia
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Päällys (oman maun mukaan):
oliiviöljyä
2 sipulia
300 g herkkusieniä
1-2 paprikaa
1 chili
3-4 tomaattia
2-3 mozzarellaa
tuoretta basilikaa

Ohje:

Lisukkeet:
1. Laita tomaattikastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
2. Suikaloi vihannekset ja viipaloi juusto.

Pizzapohja:
3. Laita kaikki taikinan ainekset isoon kulhoon. Vaivaa taikina sileäksi joko käsin tai monitoimikoneella – vähintään 10 minuuttia.
4. Peitä taikina liinalla tai muovikelmulla. Siirrä kulho lämpimään ja anna taikinan kohota noin tunti kunnes se on kolminkertaistunut.
5. Kun taikina on kohonnut laita uuni lämpenemään 270 asteeseen (kiertoilma). Jos käytät pizzakiveä laita se uuniin lämpenemään.
6. Kaada taikina leivinalustalle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina neljään osaan ja muovaa palat palloiksi. Kaulitse pallot noin 2 mm paksuksi pizzapohjiksi. Huom. reuna saa olla hieman paksumpi.
7. Levitä oliiviöljyä esim. silikonipensselillä esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Nosta pohja pizzakivelle / uunipellille ja levitä pohja tasaiseksi ja sileäksi.

Pizzan kokoaminen ja paistaminen:
8. Levitä ensin noin ruokalusikallinen oliiviöljyä pohjalle esim. silikonipensselillä.
9. Levitä seuraavaksi 3-4 ruokalusikallista tomaattikastiketta tasaisesti – mutta ohuesti – pohjalle.
10. Asettele raa’at vihannekset jotka vaativat enemmän kypsennysaikaa pizzalle (kuten sipulit, sienet, paprika, chili).
11. Paista pizzaa noin 5-6 minuuttia kunnes reuna alkaa saada väriä ja vihannekset vaikuttavat kypsiltä.
12. Nosta pizza uunista ja asettele tomaatin ja mozzarellan viipaleet pizzan päälle.
13. Paista pizzaa vielä sen verran että mozzarella sulaa, mutta ei saa väriä.
14. Nosta pizza lautaselle ja asettele basilikan lehtiä päälle koristeeksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s