Apfelkompott eli kypsennetyt omenakuutiot

omenatäyte

Apfelkompott eli kypsennetyt omenakuutiot on terveellinen ja nopea jälkiruoka tai lisuke jogurtille, rahkalle, jäätelölle tai pannarille. Se sopii myös hyvin leivonnaisten täytteeksi. Usein en lisää omenaan mitään mausteita, mutta halutessa voit maustaa omenat sokerilla, vaniljalla ja/tai kanelilla.

Määrä: Noin 6-8 annosta.

Säilyvyys: Kypsennetty omena säilyy pari viikkoa jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa. Sopii myös pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa yön yli.

Ainekset:

4 isoa Jonagold omenaa
halutessa noin 1 rkl intiaanisokeria
noin 1 tl jauhettua vaniljaa
halutessa kanelia

Ohje:

1. Kuori ja kuutioi omenat.
2. Laita omenakuutiot kattilaan. Lisää noin 1/2 dl vettä ja mausteet.
3. Anna kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes omenat ovat pehmeitä.
4. Anna jäähtyä ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s