Banaani-kaurapannari

banaanipannari

Banaanipannukakku on makea aamu- tai välipalan herkku joka ei välttämättä tarvitse lisukkeitakaan; voit tosin halutessa tarjota banaanipannaria jäätelön tai vaikka kaneli-intiaanisokeri sekoituksen kera. Tämä pannari on tavallista terveellisempi, sillä siinä ei ole vehnäjauhoja lainkaan – banaani, kauraleseet ja täysjyväspelttijauhot antavat makua ja rakennetta. Pannarista saa helposti gluteenittoman vaihtamalla spelttijauhot esim. kaurajauhoihin. Banaanilettujen ohje löytyy tästä.

Määrä: Uunipellillinen (noin 12 palaa).

Säilyvyys: Pannari on parasta suoraan uunista nautittuna.

Ainekset:

3 pientä tai 2 isoa kypsää banaania
3 isoa tai 4 pientä kananmunaa
1 dl kauraleseitä
1 dl täysjyväspelttijauhoja
½ tl suolaa
2 1/2 dl maitoa
halutessa 1/2 tl kanelia
voita uunipellin voiteluun

Ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele uunipelti voilla.
  2. Soseuta banaanit sauvasekoittimella.
  3. Lisää kananmunat, kauraleseet, jauhot, suola ja halutessa kaneli, sekoita. Lisää maito viimeisenä (näin vältyt isommilta kokkareilta) ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Anna taikinan turvota hetki. Taikinan voi halutessa jättää jääkaappiin tekeytymään, jopa yön yli.
  5. Kaada taikina uunipellille.
  6. Paista 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s