Raakasuklaan perusohje

raakasuklaaRaakasuklaan valmistus on nopeaa ja mukavaa. Helppo raakasuklaa syntyy kaakaomassasta ja kaakaovoista. Raakasuklaamassan voi vaihtoehtoisesti tehdä kookosöljystä ja raakakaakaojauheesta. Raakasuklaan voi makeuttaa haluamallaan tavalla – itse käytän vaahterasiirappia ja kookospalmusokeria makeuttamiseen. Muita vaihtoehtoja ovat agave, hunaja, kuivatut hedelmät ja lucuma-jauhe.

Määrä: 150 g suklaata.

Säilyvyys: Raakasuklaa säilyy ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa viikkoja.

Ainekset:

60 g kaakaomassaa
40 g kaakaovoita
noin 40 g vaahterasiirappia
noin 10 g kookospalmusokeria
ripaus jauhettua vaniljaa
ripaus suolaa

Ohje:

  1. Rouhi kaakaomassa ja kaakaovoi. Sulata vesihauteessa tai mikrossa pienellä lämmöllä.
  2. Lisää sulaan massaan vaahterasiirappi, ripaus vaniljaa ja ripaus suolaa. Tarkasta maku – lisää tarvittaessa siirappia, vaniljaa tai suolaa.
  3. Lisää sokeri ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada suklaamassa muotteihin tai levitä esim. voirasian pohjalle ohueksi levyksi.
  4. Laita suklaa hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
  5. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s