Suklaa-karamelli mantelit

suklaamantelit

Rakastan manteleita – erityisesti paahdettuna – ja yksi tämän Joulun kohokohdista on ollut nämä paahdetulla sokerilla ja tummalla suklaalla kuorrutetut mantelit. Voi sitä makujen sinfoniaa! Tämä ohje on alunperin Claire Ptak:in kirjasta Sweets, candy & chocolates. Jos pelkkä kaakaojauhe on sinusta liian voimakasta voit kaakaon sijaan kierittää mantelit tomusokerissa kuten Claire.

Määrä: Noin 850 g.

Säilyvyys: Makeiset säilyvät muutaman viikon ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Ainekset:

300 g kuorettomia manteleita
240 g sokeria
25 g suolattua voita
300 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)
noin 2 rkl kaakaojauhetta (käytin Green & Blacks)

Ohje:

1. Paahda manteleita 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ne tuoksuvat paahdetuilta ja ovat saaneet hieman väriä. Aluksi voi näyttää että mitään ei tapahdu, mutta kun mantelit ovat tarpeeksi kuumia ne paahtuvat nopeasti – eli pidä niitä silmällä etteivät ne pala. Siirrä mantelit heti viileälle alustalle, sillä rasvapitoisuutensa ansiosta ne jatkavat paahtumista niin kauan kun niissä on lämpöä.
2. Laita sokeri ja noin 2 rkl vettä teflon pannuun. Sulata sokeri pannussa silloin tällöin puulusikalla sekoittaen. Kun sokeri on sulaa, lisää voi. Kun massa on kullanruskeaa kaada sekaan paahdetut mantelit. Sekoita massaa niin että kakki mantelit ovat sulan sokerin peitossa. Levitä mantelit nopeasti leivinpaperin päälle jäähtymään.
3. Irrottele mantelit erilleen kun sokerimassa on vielä lämmintä.
4. Rouhi suklaa.
5. Sulata suklaa. Itse sulatan suklaan useimmiten mikrossa, pienellä teholla, 30-60 sekuntia kerrallaan.
6. Laita kylmää vettä isoon kulhoon ja toinen kulho sen sisään. Kaada sula suklaa ja mantelit pienempään kulhoon.
Sekoita sula suklaa ja mantelit hyvin sekaisin niin että mantelit ovat kauttaaltaan suklaan peitossa.
Nosta mantelit teelusikalla leivinpaperille jähmettymään. Anna jähmettyä huoneen lämmössä.
7. Kierittele kuorrutetut mantelit vielä kaakaojauheessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s