Suolattu pistaasi-valkosuklaa fudge

pistaasifudge

Fudge makuja voi keksiä loputtomasti ja leivontablogeissa on näin joulun aikaan näkynytkin vaikka minkälaisia versioita. Tässä ohjeessa olen yhdistänyt paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät valkosuklaafudgeen. Olin ajatellut tehdä tätä fudgea suolaamattomista pähkinöistä, mutta kun niitä ei jostain syystä ole saatavilla lähi ruokakaupoista päädyin onneksi käyttämään suolattuja pähkinöitä – suolatut pähkinät sopivat todella hyvin imelään valkosuklaafudgeen!


Määrä: Noin 480 g.

Säilyvyys: Fudge säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa muutaman viikon. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

220 g valkosuklaata
200 g kondensoitua maitoa (1/2 tölkkiä)
noin 60 g suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä (kuorittu paino)

Ohje:

1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla (noin 10 x 10 cm).
2. Rouhi suklaa.
3. Rouhi pistaasipähkinät pienemmäksi.
4. Laita vettä kiehumaan kattilaan.
5. Laita suklaa rouhe ja kondensoitu maito lämpöä kestävään kulhoon – lasikulho on paras tähän tarkoitukseen. Sulata vesihauteessa tasaiseksi massaksi silloin tällöin sekoittaen.
6. Sekoita pistaasipähkinät fudge massaan.
7. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta sileäksi.
8. Anna fudgen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
9. Paloittele jähmettynyt fudge. Anna fudge palojen vielä kuivua huoneenlämmössä ritilällä muutama tunti kunnes fudge ei ole enää tahmeaa.
10. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s