Jouluinen pipari riisisuklaa

pipaririisisuklaa

Riisisuklaa on ainakin meidän perheessä aina lasten suosikki, jota on helppo ja nopea valmistaa. Tässä jouluisessa versiossa olen yhdistänyt maitosuklaaseen piparin muruja. Rapeitten, kananmunattomien piparkakkujen ohje löytyy tästä.

Määrä: Reilut 300 g riisisuklaata.

Säilyvyys: Riisisuklaat säilyvät pari viikkoa ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Sopii pakastettavaksi. Sulata jääkaapissa.

Ainekset:

200 g maitosuklaata (käytin Fazerin sinistä)
4 dl riisimuroja
120 g piparkakkuja

Ohje:

1. Rouhi suklaa.
2. Soseuta piparkakut tehosekoittimessa hienoksi muruksi.
3. Sulata noin 2/3 suklaasta mikrossa pienellä lämmöllä, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on juoksevaa ja tasaista.
4. Sekoita joukkoon loppu suklaarouhe, sekoita kevyesti ja anna seisoa hetki.
5. Lämmitä suklaata vielä hetki mikrossa pienellä lämmöllä niin että seos on tasaista.
6. Sekoita joukkoon riisimuroja noin 1 dl kerrallaan. Sekoita varovasti kunnes riisimurot ovat täysin suklaan peitossa. Lisää 100 g piparin muruja.
7. Käytä pyöreää piparimuottia riisisuklaitten muovaamiseen. Nosta riisisuklaamassaa lusikalla muottiin ja painele varovasti tasaiseksi. Nosta muotti varovasti pois ja tarvittaessa korjaa. Koristele piparin muruilla.
8. Laita riisisuklaat hetkeksi pakastimeen niin että suklaa jähmettyy hyvin.
9. Säilytä riisisuklaat jääkaapissa tai pakastimessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s