Pipari-suklaafudge

piparifudge

Kondensoidusta maidosta ja suklaasta valmistuu todella helppo ja nopea fudge! Fudgen voi maustaa monin eri tavoin. Tänä vuonna herkuttelemme piparin muruilla maustetulla suklaa fudgella – teemme joka Joulu paljon piparkakkuja (luotto ohjeeni löytyy tästä) niin, että niistä riittää myös muuhun leivontaan.

Määrä: Noin 450 g.

Säilyvyys: Fudge säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa muutaman viikon. Ei sovi pakastettavaksi.

Ainekset:

200 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)
200 g kondensoitua maitoa (1/2 tölkkiä)
60 g piparkakkuja

Ohje:

1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla (noin 10 x 10 cm).
2. Rouhi suklaa.
3. Soseuta piparkakut tehosekoittimessa hienoksi muruksi.
4. Laita vettä kiehumaan kattilaan.
5. Laita suklaa rouhe ja kondensoitu maito lämpöä kestävään kulhoon – lasikulho on paras tähän tarkoitukseen. Sulata vesihauteessa tasaiseksi massaksi silloin tällöin sekoittaen.
6. Sekoita noin 50g piparin muruista fudge massaan.
7. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta sileäksi. Ripottele päälle piparin muruja, painele murut fudge massaan hellävaraisesti lastalla.
8. Anna fudgen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
9. Paloittele jähmettynyt fudge. Anna fudge palojen vielä kuivua huoneenlämmössä ritilällä muutama tunti kunnes fudge ei ole enää tahmeaa.
10. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s