Tortino di cioccolato

suklaatorttu2

Söin viime kesänä aivan mahtavaa suklaakakkua eräässä italialaisessa ravintolassa jälkiruuaksi ja olen siitä asti halunnut kokeilla vastaavaa. Tämän todella suklaisen kakun sisältä löytyy ihana sula suklainen sisus. Linkki alkuperäiseen ohjeeseen löytyy tästä – olen hieman muokannut ohjetta omannäköiseksi käyttämällä spelttijauhoja ja kookossokeria. Huom. torttujen paistamisessa täytyy olla tarkkana, varsinkin pieniä vuokia käytettäessä, sillä sisuksen tulee jäädä hieman ’raa’aksi’.

Määrä: Noin 15 pientä suklaakakkua.
Säilyvyys: Kakut tulee syödä heti lämpimänä, tosin ne voi hyvin pakastaa ennen paistoa.

Ainekset:

80 g voita kuutioina
150 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa suklaata)
2 isoa kananmunaa ja 1 iso keltuainen
60 g kookossokeria
1/2 tl vaniljatankoa jauhettuna
20 g spelttijauhoja
10 g kaakaojauhetta

Lisäksi voita ja kaakaojauhetta vuokien voiteluun ja jauhottamiseen.

Ohje:

  1. Sulata voi ja suklaa mikrossa, pienellä lämmöllä.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele noin 15 pientä alumiinivuokaa, levitä reunoille kaakaojauhetta.
  3. Laita kananmunat, keltuainen, sokeri ja vanilja kulhoon.
  4. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella (noin 10 minuuttia).
  5. Lisää sulanut suklaa-voi seos munavaahtoon pieninä erinä koko ajan vatkaten.
  6. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe taikinaan ja kääntele taikina esim. nuolijalla tasaiseksi.
  7. Kaavi taikina kannuun ja kaada taikina vuokiin – täytä alumiinivuoat noin 3/4 täyteen.
  8. Tässä vaiheessa voit halutessasi laittaa kakut jääkaappiin tai pakastimeen myöhempää käyttöä varten.
  9. Paista kakkuja noin 6-7 minuuttia. Huom. kakkujen tulee jäädä sisältä ’raa’aksi’ – kakut ovat valmiina kun reunat ja päällys näyttävät kypsiltä.
  10. Kumoa kakut varovasti tarjoilulautaselle.
  11. Tarjoile jäätelön, kermavaahdon ja/tai marjojen kera.
Mainokset

2 thoughts on “Tortino di cioccolato

  1. Herkullinen ja helppo suklaakakku tai kakkuset syntyy myös seuraavalla ohjeella. Joskus kun täytyy saada vähän kevyempää suklaakakkua 🙂

    Mutakakku 6:lle

    1,25 dl öljyä
    3 rkl (kaura)maitoa
    2 munaa
    2-2,5 dl sokeria
    1,5 dl jauhoja
    2 tl vaniljasokeria (mieluusti Bourbon)
    1/2 tl suolaa
    4 rkl kaakaojauhetta

    Voitele pieni irtopohjavuoka, halk. n. 20cm. Vatkaa käsivatkaimella sekaisin öljy, maito ja munat. Lisää sokeri ja vatkaa reippaasti. Sekoita kuivat aineet ja kääntele joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 200C noin. 10 min. Tarkkaile tilannetta, jotta kakku ei kypsy läpi vaan jää keskeltä tahmeaksi. Tarjoile heti vaniljajogurtin tai -rahkan kera.

    Jos innostuit kokeilemaan, kerro piditkö!

    • Kiitos mielenkiintoisesta ohjeesta! En olekaan vielä kokeillut mutakakkua öljyyn.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s