Macadamia-rusina raakasuklaa

macadamiarusina

Erilaisia suklaakonvehteja olen tehnyt jo pidemmän aikaa, mutta raakasuklaan valmistus on minulle uutta. Itseasiassa se on erittäin helppoa – haastavinta on ehkä saada suklaamassan maku kohdalleen, eli massaa täytyy maistella! Pähkinä-rusina yhdistelmä toimii aina. Makeutan suklaan vaahterasiirapilla – minusta se antaa kivan lisäyksen raakasuklaan makuun, kookospalmu sokeri taas tekee suklaan koostumuksesta pehmeämmän.


Määrä: Reilu 300 g suklaata.
Säilyvyys: Raakasuklaa säilyy jääkaapissa viikkoja.

Ainekset:

Suklaamassa:
60 g kaakaomassaa
40 g kaakaovoita
noin 40 g vaahterasiirappia
ripaus jauhettua vaniljaa
ripaus suolaa

Lisäksi:
noin 100 g macadamia (tai muita) pähkinöitä, rouheena
noin 60 g rusinoita
noin 15 g kookospalmu sokeria

Ohje:

  1. Valmista suklaamassa: rouhi kaakaomassa ja kaakaovoi. Sulata vesihauteessa tai mikrossa pienellä lämmöllä.
  2. Lisää sulaan massaan vaahterasiirappi, ripaus vaniljaa ja ripaus suolaa. Tarkasta maku – lisää tarvittaessa siirappia, vaniljaa tai suolaa.
  3. Lisää pähkinät, rusinat ja sokeri suklaamassaan ja sekoita massa tasaiseksi. Levitä suklaamassa pellille tai rasiaan ohueksi levyksi.
  4. Laita levyt hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
  5. Säilytä suklaalevyt ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s